Rick aan het woord.

Mijn naam is Rick van Manen, 30 jaar en ik woon in Drunen samen met mijn vrouw Ilse en mijn twee kinderen Femke en Lotte en onze hond Koda. Ik onderneem graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden.

Mijn functie bij de van Delft Groep is: “servicemonteur woningbouw Installatiebeheer”, waarbij ik voornamelijk service en onderhoudswerkzaamheden uitvoer en storingen verhelp aan onder andere cv ketels, geisers en warmtepompen.

Na de middelbare school ben ik naar het Koning Willem 1 college gegaan en “in dienst” gegaan bij ROI Brabant (tegenwoordig InstallatieWerk Brabant) en werd de Van Delft Groep mijn leerbedrijf. Hier leerde ik mijn vak op de bouw. Na het behalen van mijn diploma’s voor installatiemonteur ben ik na 2 jaar naar een ander installatiebedrijf gegaan. Daar heb ik 2,5 jaar gewerkt en geleerd en ben ik gestart met de opleiding servicemonteur bij het ROC te Tilburg. In mijn laatste opleidingsjaar ben ik weer terug gegaan naar de Van Delft Groep. Ik ben toen gaan werken op de afdeling woningbouw. Na het behalen van mijn diploma servicemonteur, ben ik in 2010 vast in dienst gekomen bij de Van Delft Groep. In 2015 wilde ik mijn horizon verbreden en heb ik nog 2 jaar gewerkt bij een ander service gericht installatiebedrijf. Nu ben ik weer ruim een jaar in dienst bij de Van Delft Groep op de afdeling woningbouw. Ik voer hier mijn werkzaamheden uit met veel plezier.

Het contact met klanten en huismeesters en het sleutelen aan de toestellen maakt het een leuke baan. Daarnaast vind ik het leuk om me te verdiepen in de nieuwe technieken, zoals: warmtepomp techniek. Dat daagt mij elke dag weer uit. Deze zomer start ik met opleidingen en cursussen voor warmtepomp techniek.

Mijn werkdagen zien er heel afwisselend uit. Elke servicemonteur heeft zijn eigen rayon waar hij/zij zijn werkzaamheden uitvoert. Ik ben zelf vaak in het rayon Breda/Bavel te vinden. Ik rijd vanuit huis naar mijn eerste adres, waar ik afwisselend onderhoud en storingswerkzaamheden uitvoer aan diverse warmte en ventilatie toestellen. Meestal eindig ik mijn werkdag in mijn eigen rayon, maar het komt ook soms voor dat ik nog onderhoud uitvoer of een storing moet verhelpen in een ander rayon.

Momenteel begeleid ik ook een leerling monteur. Wij werken momenteel samen, zodat ik hem het vak kan leren. Binnenkort zal hij zelf op onze afdeling als servicemonteur aan de slag gaan.

Daarnaast wordt twee keer per week de werkbus aangevuld. In mijn geval komen de spullen aan op de zaak, maar als je wat verder weg woont, wordt je werkbus aan huis aangevuld.

Op onze afdeling zijn we met een jong club leuke monteurs! Door de flexibiliteit wat het werk met zich meebrengt, ben ik sinds een halfjaar elke dinsdagmiddag vrij van het werk.

Van Delft Groep is een bedrijf waar de 5 kernwaardes heel belangrijk zijn!

Van Delft Groep is een bedrijf waar de 5 kernwaarden (eenvoud, familie, passie, humor en horizon) heel belangrijk zijn! Daarnaast hebben zij ervoor gezorgd dat ik meerdere keren ben teruggekomen en ik mij heel welkom voel! Wil jij dat gevoel ook? Ga snel naar: www.werkenbijvandelft.nl en bekijk onze openstaande vacatures. Staat er geen geschikte vacature open? Maak snel een afspraak (sollicitatie@vandelftgroep.nl) om de mogelijkheden te bespreken!