Opleiding eerste monteur utiliteit

Een vak leren én daarna meteen aan de slag als monteur, dat kan bij de Van Delft Groep. Brent van Rooij (18 jaar) is daar een mooi voorbeeld van.

Met de paplepel ingegoten
Brent is 18 jaar en woonachtig in het Brabantse Rosmalen. Het loodgietersvak is er al jong met de paplepel ingegoten. Brent: “Mijn vader is loodgieter en ik heb altijd hetzelfde willen doen als mijn vader. Mijn ouders hebben me verteld dat sinds ik kan praten ik altijd al geroepen heb dat ik loodgieter wilde worden.” Al op 8-jarige leeftijd ging Brent samen met zijn vader mee naar klussen en leerde hij door hem de eerste basis kneepjes van het vak.

Werken en leren door te doen
Na de middelbare school was de keuze voor zijn vervolgopleiding vrij eenvoudig. Brent heeft de opleiding eerste monteur utiliteit (niveau 3) gevolgd aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Brent: “Werken en leren was voor mij de ideale combinatie. Dat hield in dat ik vier dagen per week ging werken en één dag in de week in de schoolbanken zat.”

Via opleidingsbedrijf Goflex volgde hij het BBL-traject bij de Van Delft Groep. Dit traject gaat als volgt: Je haalt binnen drie tot vier jaar je MBO diploma waarbij je het grootste gedeelte van de opleiding aan het werk bent bij een leerwerkplek in de installatietechniek. Tijdens dit traject doe je veel praktijkervaring op, wat meteen één van de grootste voordelen is volgens Brent: “Het traject sprak me aan, ik heb in korte tijd veel ervaring opgedaan door te mogen werken aan verschillende mooie en uitdagende projecten. Vanaf het begin af aan ben ik erop gebrand geweest om mijn opleiding zo snel mogelijk af te ronden zodat ik lekker kon gaan werken. Ik haalde hierdoor binnen twee jaar mijn diploma in plaats van de gebruikelijke drie tot vier jaar.”

Letterlijk een familiebedrijf..
Brent: “Ik had eigenlijk voordat ik het traject inging bij Goflex niet echt van de Van Delft Groep gehoord en ik wist ook niet dat hier meerdere familieleden al werkten.” “Inmiddels is dat wel anders..” grapt Brent. Zo heeft hij tijdens zijn stageperiode ook zijn oudere zus Sanne aangedragen binnen de organisatie Sanne gaat nu voor de tweede keer op rij stage lopen op kantoor van Van Delft Groep. “Voor de tweede keer ergens willen stagelopen, dat zegt natuurlijk ook wel wat.” zegt Brent.

Het meeste leer je op de bouwplaats
René van Vugt, chefmonteur w-installaties en loodgieter in hart en nieren nam Brent onder zijn vleugels. Bij het project Kusters in Oss, een groot metaalbewerkingsbedrijf een toeleverancier van hightech componenten mocht Brent onder andere enorme machines aansluiten en in de weer met inregelkleppen en inregelventielen. Brent: “Ik maakte het project vanaf het begin tot aan oplevering mee. Super gaaf en afwisselend en het meeste leer je toch echt op de bouwplaats.” Op de vraag wat Brent het leukste vindt in zijn werk hoeft hij niet lang te denken: “Ik vind het zichtwerk bij utiliteitsprojecten het mooiste en het leukste vind ik projecten waar verschillende soorten installatiewerk inzit, van leidingwerk tot aan een compressoren aansluiten.” Brent hoopt in de toekomst zich verder te kunnen ontwikkelen, ooit hoopt hij dan leidinggevend of chefmonteur te kunnen worden op de bouwplaats.

Wil jij ook een BBL-traject volgen bij de Van Delft Groep?
Jouw hart ligt in de installatietechniek wil jij hierin doorgroeien? Van Delft Groep heeft jaarrond uitdagende meewerkstages, stage-of afstudeeropdrachten en BBL-trajecten. Leer van onze ervaren medewerkers en krijg begeleiding van een van onze praktijkopleiders. Vanaf je eerste dag ben jij een van ons, een volwaardig medeweker binnen de club en onderdeel van het team. Wij gaan je alle kneepjes van het vak leren bij onze projecten. Groeien door te doen, met de juiste begeleiding daar gaan we voor!

Klinkt interessant toch? Is het ook!