Dennis Damen

vacature-monteur-W-installaties

Als 16-jarig ‘menneke’ begon Dennis met werken als leerling monteur bij de Van Delft Groep. Na eerst aan het monteursvak gesnuffeld te hebben door middel van vakantiewerk en een meeloopstage merkte hij al snel dat de installatietechniek iets voor hem was. Dennis (inmiddels 33 jaar) werkt als W monteur bij de Van Delft Groep en heeft hij al aan vele mooie projecten mogen werken. Hij vindt het leuk om zijn ervaring te delen met jongere monteurs, maar plezier in het werk hebben, dat vindt hij het allerbelangrijkste.

Na het afronden en behalen van zijn diploma’s kwam Dennis in de zomer van 2011 vast in dienst bij de Van Delft Groep. Al op jonge leeftijd maakte hij de keuze om in de installatietechniek te gaan werken en sindsdien is hij nooit meer weggegaan. Dennis: “Ik ben een jongen van de bouw, nadat ik in vaste dienst kwam werd ik de ‘rechterhand’ van Kevin (chefmonteur). We werken nu al dik 10 jaar samen, de klik was er meteen. We zijn op elkaar ingespeeld, zo weten we van elkaar waar we goed en minder goed in zijn, we weten wat er speelt en kennen elkaar door en door. Het mooiste aan werken voor projecten is dat je een bouw van het begin tot eind meemaakt en daarnaast veel afwisseling in je werk hebt, iedere installatie die je maakt is voor ieder project namelijk anders.”

“Iedere installatie die je maakt is voor ieder project anders.”
“Van Delft Groep is een familiebedrijf, en dat is echt voelbaar. Ze staan altijd voor je klaar en daarnaast zijn ze altijd bereid om te investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van het aanbieden van opleidingen, cursussen etc. Zo kun je doen waar je goed in bent en waar het kan nog beter worden. Maar misschien nog wel belangrijker vind ik de onderlinge band tussen collega’s op de werkvloer en werken in een hecht team waarbij je collega’s voor je klaarstaan.
Bij de Van Delft Groep hanteren ze de pay-off prestatie geeft plezier, maar ik maak hier zelf vaak van plezier geeft ook prestatie. Ik vind het belangrijk om het team waarin ik werk met plezier te laten werken op een bouwplaats en jongeren enthousiast te maken. Zo kun je ook op elkaar rekenen als het een keer een dag tegen zit en je een uurtje langer door moet. Natuurlijk moet er serieus gewerkt worden, maar tijd voor een lolletje is er altijd.”

“Prestatie geeft plezier, maar plezier geeft ook prestatie.”
Op de vraag wat het mooiste project is waar je ooit aan mocht werken hoefde Dennis niet lang na te denken. “Dit was voor een project in Portugal waarbij er twee villa’s werden gebouwd. Met het vliegtuig gingen we hierheen om hier een week te werken, daarna vlogen we terug en werkten we weer een week in Nederland aan een project waarna we weer terugvlogen naar Portugal. Dit was een hele gave ervaring en uitzonderlijk want normaal maken we voornamelijk voor projecten in onze eigen mooie provincie Noord-Brabant. Op dit moment werk ik ook aan een project WeenerXL in ’s-Hertogenbosch, ik denk dat deze ook in mijn top 10 terecht komt.”

“Ik ben trots op hoe ik ben begonnen, mijn persoonlijke groei de afgelopen jaren en waar ik nu sta. Als jong mannetje, stuiterbal en lolbroek rolde ik binnen. Lol maken doe ik nog steeds, maar naarmate de jaren voorbij gingen heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot ervaren monteur waarbij ik mijn kennis nu ook aan de toekomstige generatie kan overbrengen. Een aantal jaar geleden ben ik in de OR gestapt met als doel om werknemers met nog meer plezier naar hun werk te laten gaan.” De afgelopen jaren is er veel veranderd en ontwikkelingen in de techniek staan niet stil. Dennis: “Er worden andere materialen gebruikt en alles gaat veel sneller dan jaren geleden, materiaal bestellen gaat veel eenvoudiger en er zijn mooie ontwikkelingen rondom bouwen en installeren in het BIM model. Zo gebruiken we voor al onze projecten de tool Dalux. Deze nieuwe ontwikkelingen vergroten ook het werkplezier.”