Het verhaal van Shyam

Shyam Acharya woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Vlijmen, maar zijn roots liggen in het verre Nepal. In 2018 is hij samen met zijn gezin naar Nederland gekomen om een beter bestaan op te bouwen. Om zo snel mogelijk te kunnen meedraaien in de maatschappij ging Shyam op zoek naar een werkervaringsplaats. En die vond hij, bij Van Delft Groep..

De eerste kennismaking met Van Delft Groep
De eerste kennismaking tussen Shyam en Van Delft Groep ontstond tijdens de Techniek dag van Veluw Metal Creations Nederland. Shyam: “Via een advertentie las ik over deze techniek dag. Op de dag zelf raakte ik in gesprek met Marc van Delft en Patrick van der Aa.”

Na een aantal positieve gesprekken werd er een proefplaatsing geregeld, deze verliep zo goed dat Shyam in 2019 een contract als hulpmonteur aangeboden kreeg. Op 1 september 2021 is Shyam vast bij ons in dienst gekomen. Naast de praktijkcursussen helpen wij hem ook om zijn rijsbewijs te halen. Inmiddels heeft Shyam zijn theorie-examen gehaald. Wie weet kom je hem binnenkort tegen in een Van Delft busje 😉.

Shyam: “Toen ik net begon bij Van Delft Groep liep ik tegen verschillende uitdagingen aan. Ik beheerste de Nederlandse taal nog niet goed en daarnaast heb ik ook het vak moeten leren. Gelukkig is iedereen hier erg geduldig en behulpzaam en daarnaast krijg ik ook de kans om te leren en mezelf te ontwikkelen. Hierdoor voelde ik me heel snel thuis.”

Werkkoppel
Shyam vormt samen met Marcel een werkkoppel, iedere dag gaan ze samen op pad. Het werk van een installatiemonteur is heel afwisselend. Marcel: “We beginnen iedere dag om kwart over 7, we starten met een kop koffie en het inladen van de werkbus met het benodigde materiaal. Vervolgens rijden we naar de naar de locatie van de klus of naar een klant.”

Marcel en Shyam voeren verschillende installatiewerkzaamheden uit, dit zijn voornamelijk klussen in particuliere woningen of voor woningbouwprojecten. Marcel: “Er is echt geen dag hetzelfde. De ene dag repareren we een lekkage, de andere dag hangen we een radiator op, plaatsen we een warmtepomp of vervangen we een cv ketel.”

Bezige bijtjes
Over één ding zijn beide heren zeker, ze werken maar wat graag samen. Marcel: “We kwamen erachter dat we dezelfde werkmentaliteit hebben en absoluut niet kunnen stilzitten. We zijn altijd bezig.” Ondanks dat de samenwerking goed verloopt zijn er ook wat uitdagingen. Marcel: “Toen Shyam hier kwam werken was de communicatie lastig, Shyam beheerste de taal nog niet goed en daarnaast moest ik hem ook het vak gaan leren. Je daardoor veel herhalen en veel geduld hebben. Gelukkig is Shyam een persoon die ook graag wil leren, dan steek je automatisch meer tijd en moeite in iemand. Het is fijn dat je op iemand kunt rekenen. En wanneer iemand iets voor jou overheeft, doe je dit ook snel terug.”

Lesje Nederlandse taal
Shyam merkt dat hij steeds zelfstandiger wordt in zijn werk, steeds meer werkzaamheden en klussen pakt hij alleen op. Shyam:“Ik moet nog steeds veel leren, maar ik vind het leuk en daarom stop ik veel tijd in mijn werk. Ik hoop in de toekomst nog beter Nederlands te kunnen spreken en ook op korte termijn mijn rijbewijs te halen.” Gelukkig is Marcel een goede leermeester. “We doen zo af en toe een les Nederlandse taal tussen de klussen door en wanneer we moeten wachten op een klant krijgt hij gratis een lesje fileparkeren met de werkbus.”

Benieuwd naar onze openstaande vacatures? Of wil je meer weten over werken bij Van Delft? Kijk eens op www.werkenbijvandelft.