Stefan Vogels

Naam: Stefan Vogels | Functie: leerling servicemonteur bij Van Delft Groep | Leeftijd: 46 jaar en woonachtig in Drunen met zijn vrouw en kids | Na werktijd houdt hij van sporten, fietstochten maken en cruisen met zijn Amerikaanse oldtimer.

Stefan Vogels is vorig jaar bij de Van Delft Groep gestart. Na meer dan 22 jaar in het hoveniersvak te hebben gezeten maakte hij de switch naar servicemonteur woningbouw en kwam bij ons in dienst als zij-instromer.

De switch van hovenier naar servicemonteur

Stefan werkte na zijn hoveniersopleiding al jaren in dezelfde branche, maar het voelde niet meer helemaal passend. Hij vond zijn nieuwe uitdaging in de installatietechniek. Techniek is iets waar Stefan altijd al geïnteresseerd in is geweest. Stefan “Het liefst ben ik de hele dag met techniek bezig, daarnaast vind ik het leuk om problemen op te lossen.” Zelf iets uitpluizen en oplossen wat niet meer functioneert is iets wat hij graag doet. Zo heeft hij zelf een oude Volkswagen Kever uit elkaar gehaald en weer geheel opnieuw in elkaar gemonteerd. “Super interessant om te zien hoe allerlei kleine onderdelen ervoor zorgen dat alles als geheel werkt, bij een reparatie van een ketel is dat niet anders.” Aldus Stefan.

Tot zijn 67e hovenieren en op dezelfde plek blijven zitten zag Stefan niet zitten. Stefan: “Ik heb altijd in de planten en tuinbouw gezeten en zocht een bedrijf waarbij ik de switch kon gaan maken. Door mijn vrouw die mij attendeerde op een artikel over de Van Delft Groep ben ik letterlijk de auto ingestapt voor een kennismakingsgesprek.”

Na een positief kennismakingsgesprek mocht Stefan een ochtend meelopen met onze servicemonteur Bram. Dat bleek een match. Er was een klik tussen de twee heren en mede door de interesse in techniek was Stefan een snelle leerling. Stefan vertelt: “Met Bram had ik meteen een klik, hij heeft me veel geleerd en daarnaast hadden we ook de grootste lol samen. Na de eerste kennismaking zag hij potentie in mij en wilde me graag verder begeleiden in het zij-instromers traject.”

Een geslaagd traject

Na een geslaagde meeloopdag werd het duidelijk. Stefan koos voor een baan in de installatietechniek als servicemonteur en ging vol energie aan de slag. De eerste maanden liep hij gehele dagen mee met een servicemonteur om de kneepjes van het vak te leren, maar momenteel heeft hij steeds meer zelfstandige klussen. Het gaat zelfs zo goed dat hij zijn eigen diensten draait en vroegtijdig een contract voor onbepaalde tijd heeft gekregen. Ook heeft hij de cursus: onderhoud gasttoestellen en praktisch meten (bij IW) gevolgd en binnenkort gaat hij ook zijn CO-certificering behalen. Stefan: “De Van Delft Groep is een leerzaam bedrijf, daarnaast bieden ze mogelijkheden om je kennis te vergroten door middel van cursussen. Op deze manier haal je het beste uit jezelf. Daarnaast geeft de collegialiteit van de medewerkers en de sfeer die er hangt binnen de organisatie je meteen een gevoel van thuiskomen.”

Waardering voor je werk
Stefan: “Ik had mijn contract nog niet getekend en kreeg al meteen een kaartje en een bosje bloemen thuis gestuurd. Persoonlijke aandacht en die kleine extraatjes zijn wel dingen die er toe doen. Het is hier niet alleen maar hard werken, je krijgt ook waardering voor je werk. En na een dag vol reparaties uitvoeren en/of storingen oplossen en daarmee klanten blij maken, dat is voor mij ultiem werkgeluk.”

Zij-instromer opleidingstraject Van Delft Groep
Zoek jij een andere uitdaging en wil je het liefst elke dag met techniek bezig zijn? Dat kan! En ook zonder een technische achtergrond en opleiding. Bij de Van Delft Groep geven wij je de kans om deze uitdaging aan te gaan tijdens ons werk en leer traject voor zij-instromers. Kom in dienst bij ons bedrijf en leer de knepen van het vak. Benieuwd wat voor vacatures we allemaal hebben openstaan? Kijk dan op www.werkenbijvandelft.nl