Patrick aan het woord.

Hoi! Mijn naam is Patrick van der Aa en ik ben werkvoorbereider bij Van Delft Installatieprojecten BV. In 2008 ben ik begonnen via het ROI (leerbedrijf) en in 2012 ben ik vast in dienst gekomen bij de Van Delft Groep.

Ik ben begonnen als leerling-/hulpmonteur en de kennis en kunde binnen Van Delft heb ik opgedaan bij Hans van Gestel die mijn ‘leermeester’ was (w-monteur). Hij heeft mij 3 jaar begeleid. Vervolgens ben ik zelfstandig gaan werken op diverse projecten en daar heb ik mezelf verder ontwikkeld binnen het vakgebied. Dit mede door de collega’s waarmee we samen een project tot een mooi eindresultaat hebben gebracht. Sinds twee jaar ben ik werkzaam op kantoor als werkvoorbereider binnen Van Delft Installatieprojecten BV.

We beginnen de dag eerst met een lekker kopje koffie! Dat is toch wel een must om de dag mee te beginnen. De taken die ik uitvoer, kunnen variëren van het bestellen van materialen voor de monteurs van zowel de E- als de W-installaties tot het opnemen van een nieuw te realiseren project. De voorbereiding is hierbij belangrijk. Denk hierbij aan het inkopen van materialen en onderhandelen met de leveranciers. Daarnaast heb ik ook een aantal algemene werkzaamheden, zoals: het bijhouden van de wekelijkse planning en begeleiding van de implementatie van ons nieuwe ERP-pakket Syntess Atrium.

Het leuke aan mijn functie vind ik dat je met iedereen in contact bent, zowel de collega’s buiten als binnen. Je bent de spin in het web om iedereen te voorzien van de juiste gegevens, materialen en voorbereidingen die er nodig zijn. Iedere dag is er wel een nieuwe uitdaging die je voor handen krijgt om met beide handen aan te pakken! Mijn functie is dus erg afwisselend en er zit voldoende uitdaging in!

Ik heb diverse opleidingen gevolgd, hieronder een overzichtje:

  • VMBO Installektro (SG de Overlaat);
  • MBO 2 Hulpmonteur;
  • MBO 3 monteur;
  • MBO 4 Leidinggevend monteur;
  • MBO 4 werkvoorbereider;
  • MBO 4 MIT (deze opleiding ben ik op dit moment nog aan het volgen).

In 2014 heb ik meegedaan aan de vakkanjerwedstrijd. Deze deelname was vooral heel leerzaam en het was toch wel topsport! Je moet namelijk een opdracht onder tijdsdruk uitvoeren. Hier kwam alles in voor. Het voorbereiden van de gereedschappen en materialen, het uitvoeren van de opdracht binnen een bepaalde tijd en het opleveren en inregelen van de installatie. Ik raad dit ook iedere leerling monteur aan om hier ervaring in op te doen! Door deze wedstrijd krijg je meer zelfvertrouwen en doe je vooral veel kennis en kunde op in het maken van de installaties en daardoor word je een stukje zelfstandiger! En….. ik ben geëindigd op de 2eplaats.

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt? Kom eens (vrijblijvend) een kop koffie met ons drinken. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde nieuwe collega’s! Neem een kijkje op www.werkenbijvandelft.nl voor het overzicht van onze vacatures.